Сигналът на Валери Симеонов до прокуратурата срещу министъра на туризма Николина

...
Сигналът на Валери Симеонов до прокуратурата срещу министъра на туризма Николина
Коментари Харесай

Валери Симеонов и Николина Ангелкова в мотивите на БСП за вот на недоверие

Сигналът на Валери Симеонов до прокуратурата против министъра на туризма Николина Ангелкова е част от претекстовете към вота на съмнение на тематика сигурност, който Българска социалистическа партия внесоха през днешния ден. 
 Българска социалистическа партия внесе вота на съмнение против държавното управление, Движение за права и свободи ще го поддържа  Българска социалистическа партия приготвя избор на съмнение поради сигурността
" Всъщност желанието на държавното управление да се оправи с престъпността и корупцията е обект на подозрение освен от Брюксел и Българска социалистическа партия, само че и от вътрешната страна. Не различен, а вицепремиер в същото това държавно управление съобщи на 18 юни 2018 година, че заведения, в които се пласират опиати и има проституция, получават министерска поддръжка. Въпросната министерска поддръжка засяга министърът на благоустройството и районното развиване Николай Нанков. Малко по-рано през тази година вицепремиерът Симеонов сезира прокуратурата за осъществени закононарушения от негова колежка, министъра на туризма Николина Ангелкова ", написа в претекстовете на социалистите. 

Вотът на съмнение беше импортиран през днешния ден в деловодството на Народното събрание. Това стана в отсъствието на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която обаче през днешния ден беше в Народното събрание. От Българска социалистическа партия оповестиха, че не са търсили поддръжка от други партии в Народното събрание, само че предстоящо я получиха от Движение за права и свободи. Причината - тематиката е тази, за която от партията на Мустафа Карадайъ упорстваха да е обект на първия избор на съмнение против третия кабинет на премиера Бойко Борисов.

И поддръжката на ДПС обаче не стига, с цел да падне държавното управление. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имат общо 105 народни представители, от " Воля " оповестиха, че по-скоро няма да поддържат вота на съмнение, а с цел да мине той най-малко 121 депутати би трябвало да го поддържат.

Вотът на съмнение би трябвало да бъде разискван в пленарната зала не по-рано от 3 дни и не по-късно от 7 дни след внасянето му. Гласуването пък би трябвало да е 24 часа след разискванията.

Ето ги и цялостните претекстове на Българска социалистическа партия за вота на съмнение:

Съгласно член 105, алинея 2 от Конституцията на Р България Министерският съвет обезпечава публичния ред и националната сигурност на страната.

През последната година стана ясно, че държавното управление с министър-председател Бойко Борисов, определено на 4 май 2017 година, е некомпетентно да извърши това свое главно конституционно обвързване.

Провал в региона на вътрешната сигурност и публичния ред

Зад всеки един от раздрусалите обществото ни произшествия се крият неизпълнени предизборни обещания, нечути институционални, политически, цивилен и синдикални предизвестия и липса на политическа визия и подготвеност за ръководство на Министерството на вътрешните работи.

Провалът при гарантирането сигурността на обществото е най-видим във връзка с така наречен битова или стандартна престъпност. Именно нея хората усещат най-остро и е причина за чувството на неустановеност у огромна част от българските жители. Агресия, побои, незаконни нападения над цели села и убийства се случват ежедневно пред очите ни.

Широк публичен отзив и отвращение провокираха обезглавяването на мъж в столичния квартал „ Хиподрума “; побоят, осъществен от възпитаници над водач на рейс, тъй като им направил забележка да не го замерят с камъни; човек бе залостен с прът при животните си, откакто е бил ограбен; самотна стара жена в Златарица бе пребита, разсъблечена и ограбена; през юни в интернет набра известност любителско видео на пердах на софийско кръстовище с коментар: " Скъпи другари, още един ден, в който съзнавам, че няма такава страна!!! Посред бял ден на оживено кръстовище в жилищен квартал мой доста непосредствен другар беше пребит, а дружно с него още няколко хора, които са се пробвали да му оказват помощ. ТОВА не е редно да се случва на никого!!! А фактът, че се случва в 21 век, в европейска столица, по време на европредседателството й… нямам думи! ТОВА би трябвало да спре!!! “

Очевидно едно от главните предизборни обещания на ГЕРБ - „ Подобрено и координирано противопоставяне и предварителна защита на стандартната престъпност “, остана неизпълнено и гласоподавателите са излъгани!

Въпреки статистиките за понижени закононарушения натискът на престъпността върху популацията не отслабва. По-малкото регистрирани закононарушения се дължат на неналичието на доверие в Министерство на вътрешните работи, поради което все по-малко хора алармират органите на реда за осъществени против тях похищения. Показателен в този смисъл е и апелът от 19 юни на Минчо Спасов, някогашен ръководител на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност, да не се има вяра на Министерство на вътрешните работи, тъй като оттова информацията тече „ като от решето “ и анонимността на жалбоподателите не е обезпечена. И подплатява думите си с образец, за който управлението на Министерство на вътрешните работи дължи пояснение. Г-н Спасов е подал сигнал във връзка действия на някогашния народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров и още на идващия ден същият му се обадил, с цел да го заплашва и наскърбява. Това значи, че лицето, против което е подаден сигнала, е било известено както за наличието, по този начин и за създателя на сигнала.

Страница на публикацията: 0102030405
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР